Kamp Yerleri

Günübirlik uzun süreli dağcılık, kampçılık, trekking faaliyetleri.

Re: Kamp Yerleri

Mesajgönderen yseferoglu » 02 Mar 2010 21:48

16 Ağustos 2008 sabah 6 Huser Yaylası, yaklaşık 2500 rakımdayız, sıcaklık 14 derece...
Gece kaçtı hatırlamıyorum ama 7-8 dereceden aşağı olacağını sanmam. Tulumun içindeydik ve üşümemiştik.
Gece bir ara havaya bakmak için dışarı çıkmıştım fazla bir soğuk yoktu...

Resim
yseferoglu
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesajgönderen gezgin59 » 02 Mar 2010 22:25

7-8 derece iyi fena değilmiş, ben sıfır altı olurmu diye düşünüyordum.

Sizden bir konuda daha bilgi alabilirsem sevinirim. yukarı kavrunda yiyecek v.s temin etmek mümkündü galiba yanlış hatırlamıyorsam , 2008 de ben de oradaydım , görmüştüm. diğer yaylalara çıkmamıştım. Fakat öyle 3-5 günlük geziler için gerekli olan tüm yiyecek içecek ihtiyaçlarını baştan beri yanınızda mı taşıyorsunuz , yoksa arada bazı yaylalarda bunları temin etmek mümkün mü? ama yazılardan v.s. anladığım kadarıyla galiba Huserde böyle bir şey yok ama mesela avuserde veya ceymakjur da var mı , bu konudaki tavsiyeleriniz nedir?

İyi akşamlar
gezgin59

Mesajgönderen yseferoglu » 02 Mar 2010 22:36

Yukarı Kavrun'da Pansiyon, Kahvehane, Pastane, 2 3 adet bakkal ve elektrik mevcut, Avusor, Palovit, Trovit, Elevit, Amlakit, Sal, Pokut Yaylalarındada elektrik bakkal pansiyon mevcut. Bunun dışında mesela Yukarı Kaçkar Yaylası, Çeymakçur, Hacıvanak gibi yerlerdede çok sıkışırsanız yaylacılardan ekmek isteyebilirsiniz. Bölge halkı genelde misafirperverdir. Her ihtimale karşı en azından 2 günlük yiyeceğinizi yanınızda taşımanızı tavsiye ederim.
yseferoglu
Mesaj Panosu Yöneticisi

Önceki

Dön Kaçkarlarda Dağcılık, Kampçılık, Trekking, Hiking

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 1 misafir